Rewined proměňuje použité lahve vína v krásné nové svíčky
Zakladatel značky Rewined Adam Fetsch proměnil lásku k vínu a averzi k plýtvání na půvabné vonné svíčky (foto: Rewined)
Příběh inspirovaný láskou k vínu a averzí k plýtvání
I po všech těch letech se svíčky Rewined vyrábějí ručně, stejně jako na začátku v Charlestonu v Jižní Karolíně z recyklovaných lahví od vína. Zakladatel společnosti Adam Fetsch pracoval v restauraci, kde mu každý den procházeli rukami stovky prázdných lahví od vína. Když se jednou na lahve podíval, napadlo ho seříznout je a využít pro výrobu svíček s vůněmi, které připomínají odrůdy vína. Svíčky v recyklovaných lahvích od vína zpočátku vyráběl u sebe doma a prodával na místním trhu. Unikátní spojení funkčního designu a vůní inspirovaných vínem se stal hitem a svíčky Rewined začali vyhledávat prodejci v okolí a postupně po celém světě.
"Úspěch svíček Rewined připisujeme skutečnosti, že lidé milují víno, stejně jako my," říká Eloise Heath, marketingová a obchodní ředitelka společnosti Rewined. Vývoj každé vůně vyžaduje mnoho hodin testování a je založen na naší lásce k vínu. “Naučili jsme se základy výroby svíček a vdechli jim charakter pramenící ze znalostí různých odrůd, regionů a procesů pěstování vína,“ říká Eloise. "Naším cílem je vzdělávat lidi o víně sdílením těchto znalostí, zachycených ve vůních.”
Víno se jenom nepije, ale také se k němu přičichává, ta vůně je totiž natolik okouzlující, že kolikrát i předčí samotnou chuť (foto: Rewined)
Ruční výroba svíček z recyklovaných lahví od vína
Výrobní proces se od doby, kdy svíčky Rewined vznikali na dvorku Adama Fetche v podstatě nezměnil. Ve výrobním skladu společnosti Rewined jsou recyklované lahve od vína ručně seříznuty pomocí elektrické pily a na dnou jsou nalepeny bavlněné knoty. Mix sojového vosku a vonné esence se zahřeje na správnou teplotu, nalije do prázdné lahve a nechá se vychladnout. Poté se na svíčku nalepí etiketa a zabrousí ostré okraje lahve. V posledním kroku pracovník na svíčku nalepí ručně popsaný štítek s datem plnění a vlastními iniciálami společně s voskovou pečetí kvality na které je logo Rewined.
Svíčky kolekce Barrel Aged v nádobách z akáciového dřeva připomínají barikové sudy, které se používají k vyzrávání vín (foto: Rewined)
Od mladého vína až po vyzrálé víno z barikových sudů
První svíčky obsahovali oblíbené vůně jako Pinot Noir, Chardonnay a Champagne, které stále tvoří základ nabídky. Ta se postupně rozšířila o méně známé odrůdy vína jako Malbec, Vinho Verde nebo Bordeaux Blanc. S uvedením kolekce Barrel Aged přichází svíčky Rewined s novým designem v podobě stylových nádob z akáciového dřeva, které svým tvarem připomínají barikový sud používaný k vyzrávání vín. "Toto je další ze zajímavých způsobů zpracování vína, kterým chceme lidem přiblížit romantický a úžasný proces, při kterém získává barikované víno komplexní chuť a aroma," říká Eloise.
Opětovné využívání zdrojů bez tvorby odpadů
Pro čisté, dlouhé a rovnoměrné hoření se ve svíčkách Rewined používá sojový vosk, bavlněné knoty a pro dosažení dokonalého buketu vína se připravují vonné směsi z nejkvalitnějších ingrediencí. A co se týká lahví od vína, společnost Rewined je hrdá na to, že lahve na výrobu svíček stále pochází od lokálních restaurací v oblasti Charlestonu v souladu s myšlenkou opětovného využívání všech zdrojů bez tvorby odpadů, která stála při jejím vzniku.
Svíčky Rewined obsahují 100% čistý sojový vosk a bavlněné knoty (foto: Rewined)