linalyl acetát

Linalyl acetát je přirozeně se vyskytující fytochemikálie nacházející se v mnoha květinách a koření. Je to jedna z hlavních složek esenciálních olejů z bergamotu a levandule. Chemicky se jedná o acetát linaloolu a tyto dvě složky se často vyskytují ve spojení. Používá se v potravinářství jako ochucovadlo, ve farmacii jako součást mastí na hojení modřin a v kosmetickém průmyslu jako vonná látka. Linalyl acetát může vyvolat podráždění kůže, sliznice a očí. Je hořlavý a mírně toxický pro vodní organismy.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení