galbanum

Galbanum má aromatickou, po listech a zeleni vonící balzámovitou vůni. Vonná esence se získává z kořenů ločidla galbanového, keře pěstovaného v Sýrii a Turecku, který obsahuje pryskyřici žlutavě hnědé barvy. Jeho používání má tisíciletou tradici. Zmínku o něm najdeme už v Egyptském papyru i ve Starém zákoně. Vůně esenciálního oleje Galbanum je harmonická a vyvažující, zesiluje duchovní uvědomění a meditaci. Kosmetický průmysl si galbanový olej oblíbil díky jeho schopnosti ustalovat ostatní vůně. I proto jej často najdeme jako součást parfémů, mýdel, šampónů a tělových krémů.