Ylang Ylang

Kananga vonná (Cananga odorata) běžně známá jako Ylang Ylang je strom rostoucí v tropickém podnebí, který dorůstá až do výšky 12 metrů. Z jeho čerstvých květů se získává esenciální olej výrazně květinové, sladké a smyslné vůně. Působí antidepresivně, pomáhá duši ulevit při úzkosti, smutku, nervovém vypětí, stresu či depresi. Esenciální olej z Ylang Ylang je prospěšný i při léčbě zánětlivých onemocnění pokožky, zmírňuje podráždění, zarudnutí pokožky, má antiseptický účinek, snižuje krevní tlak a zmírňuje bolesti hlavy. V neposlední řadě je Ylang Ylang známé afrodisiakum, které napomáhá při sexuálním naladěni a povzbuzuje sexuální apetit. Inhalace ylangu pomáhá mírnit stres a úzkost, potlačit deprese a odstranit nespavost. V kosmetickém průmyslu se Ylang Ylang využívá pro výrobu orientálních a květinových parfémů. Jméno Ylang Ylang se odvozuje z tagalského Ilang (divočina) či Ilang Ilan (vzácný).

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení